En stekares bekännelser Part two.

VASKA: Socialt fenomen vilket är vanligt inom stekarkulturen, men förekommer i sällsynta fall även bland medelklass och fattighjon. Det är en procedur som är förekommande i krogmiljö då du i baren beställer in en champagne (gärna av finare sort), för att sedan tömma på innehåll över bardisken. Vaskaren utför denna ritual då den fungerar som en så kallad statussymbol.


TRASKA: Liknar fenomenet vaskning då dricka i krogmiljö beställs in och töms i baren. Skillnaden de två fenomenen emellan är att när man traskar beställs drickan in och blir stående i baren, tillskillnad från vaskning då flaskan töms innan du avlägsnar dig. Även detta är en statussymbol.


Ikväll är det vaskning och traskning som gäller. Notan visar 5000 men inte en droppe dricka är drucken. Alla flaskor du beställt står kvar i baren. Grannen som hade bänkat sig vid bardisken är otroligt nöjd över att någon beställt in obegränsat med dricka åt honom under kvällens gång, och som han bokstavligt talat drunknat i. Inte en krona spenderad, men ändå lyckades han åstadkomma en sjuhelvetes fylla. Vilket föredrar du: steka eller snylta?

 


Dagens nymyntade benämning

PLASKA: Att plaska är ett vanligt fenomen bland personer av en lägre samhällsklass. Ordet är benämningen på det fenomen då du som barbesökare placerar dig vid eller nära bardisken och inkasserar vaskarnas och traskarnas restprodukter.


VARFÖR VASKA OCH TRASKA NÄR MAN KAN PLASKA?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0