-;paloma81

*

När det kommer till vissa saker eller skeenden i livet så verkar det som att exit does not exist.
Jag tror att det handlar om att hitta någonting starkare och större som kan lappa över det som vart, istället för att fundera över hur man ska hitta sin väg ut. För varje gång och vid varje utförd tanke så bringar man mer energi och får det problemartade att växa. Genom att sluta tänka och lägga ner sina försök till att hitta solutioner blir man samtidigt öppen för det 'nya' runtomkring. Att börja vara mottaglig för det som väntar istället för att försjunka i grubbleri.


.


;citified

Mitt Opium.

Jag drömmer mig tillbaka till livet utan gränser. Till alla oförutsägbara dagar som ständigt var redo att leverera när man så önskade. Där ingenting kändes reserverat utan där man alltid kunde slå sig fri. BCN, jag saknar dig.
Opium Mar.


--


(bild;tokmoderaten)

Läste på någon blogg; "Tycker synd om Juholt, han är bara människa, precis som du och jag. Han har egentligen inte brutit mot någon annan regel än den moraliska".

Varför tycka synd om någon som beter sig inkorrekt offentligt när det inte är synd om oss "vanliga" och reguljära människor när vi felar i vår vardag? Att fela moraliskt står inte som ett brott i någon regelbok, utan antas vara en självklarhet att avstå från. Det är skämmigt att påstå att offentliga människors snedsteg utan vidare ska godtas, när vi andra människor har svårt att ens bli accepterade.

Bon Iver


-
LEG - David Partida y Alberto Ramirez.

Vilken duo!

-


När allting rinner ut, skapar översvämmning och tar död på allt.

-


läs..


-

Jag tycker det är fel att säga att den som inte uttrycker eller utmärker sig inte heller är. Bara för att man är en person som är mer introvert än extrovert betyder det inte att man inte känner, är, eller framförallt kan agera. Istället tycker jag det påvisar att man har extrem självkännedom och inte behöver yttre stimulans för att finna bekräftelse. Att ha en existens oberoende andras godkännande och en impulskontroll styrd helt och hållet av sig själv. Vilket också innebär att man själv bestämmer i alla lägen när det är ett ja eller nej som antingen är eller uteblir.


Kom ihåg;

IMPERFEKTION ÄR DET NYA SVARTA.

.Daglig basis verkar vara att lansera sig själv för andra för att sedan spegla sig i omgivningens reaktioner. De flesta tycks ha ett bekräftelsebehov som är större än dem själv. De som framträder att vara tror jag i själva verket är de som strävar efter ett självförverkligande. Personlighetsmässigt går det att modifiera fram någon som du inte var menad att bli. Är det inte skrämmande att tänka på vilken påverkan som ligger i mellanmänskliga situationer, och hur avgörande det kan vara för vem vi i framtiden kommer att bli?


r


-

Jag ser dig.


Jag hör dina ord.


Jag känner din närvaro.

Men vet inte vad jag ska tro.

 

I ena stunden då alla känslor är blottade, då orden flödar och inga hämningar syns till. När två hjärtan inte längre står på glänt, utan är vidöppna. Bara för varandra. Det är dagarna vi talar klarspråk, men dem skiljer sig från dagarna då vi inte säger någonting alls. När vi istället spelar på arrogans och låtsas som ingenting finns till. Vad är vad, det säger mig ingenting.

Hon sa orden jag länge letat efter;

- När hösten skingrat myggen kommer klådan inifrån.


Rikauteliggare.

.-

Illustratör; Inslee Heynes

Illustratör; Cate Parr.Vatten.färg.konst. MASTERPIECE. Enastående, varenda en.

2005-11-04

Jag är Poseidon utan vanvett
på odyssé genom livet.
Med bisarreri som förspel
väntas ett dejligt avslut
på denna resa utan syfte.


ett gammalt inlägg. bättre än bäst av schulman.

Minns ni när man var barn och man hälsade på hos en kompis och man lekte på hans rum med lego eller var det var och så ropade plötsligt en mamma: “Nu är det mat!”. Kompisen sprang ner till köket och själv fick man sitta kvar på rummet och vänta. Efter en kvart kom kompisen tillbaka, mätt och belåten och man kunde fortsätta med aktiviteterna. Jag tänker på det nu och finner det egendomligt. Man fick sitta där och stirra på lego och känna doften av spagetti och vänta. Varför blev man inte bjuden till bords? Pågår denna idioti fortfarande i svenska hem?


När jag överlag tänker på min barndom tänker jag besynnerligt ofta på just mat. Mat var viktigt. Man tävlade i det. Man jämförde sig hela tiden med andra. Jag kände alltid en oerhörd avundsjuka mot mina kompisars matvanor.  Det var så mycket “anything goes” i deras hem. Minns ni flingorna? Vi hade müsli hemma. Det smakade grus, men om man svalde med mycket fil så blev det hanterbart. Varje morgon, fil och müsli. Vid något tillfälle - när pappa och mamma ville slå på stort - kom de hem med Kellogs-flingor. Då var det frukostfest hos familjen Schulman. Om man sockrade på dem och blundade kunde man låtsas att det var Frosties man åt. Herregud. Drömmen om Frosties. Tänk att sitta vid ett frukostbord och lassa i Frosties i en skål med iskall mjölk. Eller Kalaspuffar! Eller Coco Pops! Eller Start! Någon gång kom man hem till vänner efter skolan som hade Start. Hetsätning!


Jag minns drömmen om Skogaholmslimpa. Eller ännu hellre: drömmen om färdigskivad Skogaholmslimpa! Vi hade inte Skogaholmslimpa hemma. Vi hade mörkt bröd som var hembakt av mamma – idag skulle man uppskattat det, men då, herregud, brödet smulades sönder, man kunde ju inte breda mackan! Och pålägg var ju den yttersta lyxen. Jag minns min kompis Andreas. Hemma hos honom hade de alltid en stor, hel, rund hushållsost. Jag minns hur magnifik jag alltid fann den där den stod stolt och vacker i deras kylskåp, hur jag närde en dröm om att stå där och hyvla och äta och hyvla och äta. Hemma fanns lagrad ost med stela, gulnade kanter. När jag en gång invände mot denna ost sa pappa att lagrad ost är bra ost och att hushållsost är som att äta vatten. Jag tror aldrig att jag och pappa stått längre från varandra som människor än då.


Hos en kompis till mig kunde man dricka God Morgon Apelsinjuice. Det där med fruktkött var alldeles sensationellt. Att känna den lena strävheten av fruktkött mot gommen var en lyx som man kunde leva länge på. Man pratade om det där fruktköttet på rasterna. Det var hårdvaluta! Jag tjatade och tjatade på mamma och pappa om att få God Morgon och en dag tröttnade de väl och så stod den där i kylen – en gnistrande förpackning God Morgon Apelsinjuice. “Ta nu bara ett glas”, sa mamma. Ett glas? Jag ville inte ha ett glas! Jag vill bälga i mig den där juicen!


Min kompis Kenneth hade glasspinnar hemma. “Får vi ta en glass”, skrek Kenneth till sin mamma, men Kenneth väntade inte ens på svaret – han visste att han fick ta pinnglass när han ville. Vi hade ingen pinnglass. Vi hade GB Big Pack vaniljglass. Det var så bra att den var stor, för då kunde den räcka länge, menade pappa. Den åkte in och ut genom frysen, vecka efter vecka. Och den smälte och frös och smälte och frös. Jag minns synen av den när den var på sista versen. Så dyster den såg ut, den där sörjan. Utrunnen och åter stel och hård, att äta den var som att äta snö.


När jag tänker på min barndom tänker jag på mat. Det var så mycket som kretsade kring det. Frustrationen över att inte få det man ville ha! Bittherheten när man hålögt blickade in i andras kylskåp och såg all färgglad prakt. Jag ville också stå där framför min kyl och triumfera över mina vänner. En dag tog jag saken i egna händer. För min veckopeng gick jag till affären och köpte en burk Nutella. När min bästis Andreas kom på besök tog jag fram den när vi blev sugna på en macka. Hans blick, jag glömmer den aldrig. Han såg på mig på annat sätt efter den dagen. Jag var kung på jorden.


hämtat hos schulman


"Nyktra till!"

KUNDE INTE SAGT DET BÄTTRE SJÄLV.

För att citera Christian Albinsson;

"Vi som just nu håller på att bli vuxna är ett gäng individualister med nätverkskompetens som hellre går med i en grupp på Facebook än i facket. Som hellre SMS-röstar ut folk från såpor än in i riksdagen. Som hellre säljer drinkar i "Second Life" än jobbar på ICA. Vi delar, och defineras, av våra spotifylistor, tweets och outfits. Med en budget på 140 tecken ordvitsar vi ironiskt om det som var ute igår, publicerar en retuscherad bild där vi i rätt pose visar upp vår nya svåra Acnecardigan samtidigt som vi lyssnar på den MySpace-grupp som alla kommer att lyssna på imorgon. Det som driver oss är kommentarer, retweets och requests. En digitaliserad narcissism."

-.-.-.


Come dine with me?


Bild; Sofi F.

Allting som jag borde veta, och det som jag redan känner till.Utanför ser jag att löven börjat falla. Samtidigt tänker jag på vad som kunde ha vart och på vad som fortfarande kan bli. I samma takt som ett löv lämnar sitt träd, lika snabbt tappar jag mitt mod när det väl sätts på prov. Kanske kunde jag gå vidare till en ny tid, precis som årstiderna gör. Om jag bara visste vad som var möjligt, vad som är meningen och hur det går till. Det är tydligt att det ligger någonting i luften, både när det kommer till hösten och det som saknar ord.


-


RSS 2.0