Tips till alla som älskar sötsaker, precis som jag.
Brownies och vit chokladfudge, http://baktokig.blogg.se/

Ingen kommentar.


-


Per "The baws" Morberg

Vi beställde precis hem en låda av Morbergs vin, återkommer med recension.


**

Många gånger handlar det om att lära sig att spegla varandra för att få fler än ett perspektiv om ett fenomen, det vill säga att få djupare förståelse för andra människors subjektiva uppleveler, men lik väl för att få andra att göra sig förstådd i dig. Viktigast av allt, att lära oss se på oss själva genom andras ögon och inte enbart utifrån våra egna. När vi agerar, uttrycker oss och drar slutsatser utgår vi från egna reflektioner och glömmer inte sällan att fråga oss själva hur det känns för andra involverade. Människor är unika och tolkar inte samma handling precist. Så glöm inte bort att, bara för att någonting känns bra för dig, behöver det inte vara tillfredställande för en annan.


little plastic horses


i am smart for me

Det är lätt att ägna sig åt objektivism då man inte vill stå till svars inför handlandets konsekvenser, men sker en positiv förändring så är man inte sen med att belysa vårt konstruktivistiska samhälle.


-Funderar över inredning och drömmer om Howard-soffor, Kartellampor och Missoni-mönster samtidigt som jag smälter när jag ser dessa bilder.

Allsmäktige

Erich Fromm

*

Jag står och pekar åt ena hållet, men du vägrar följa linjen som sträcker sig parallellt jämte min arm. Jag kan varken hytta med fingret eller nicka godkännande. Valet är uteslutande ditt. Stunden efter börjar jag fundera och jag bjuder på ett tveksamt leende. Jag vill och hoppas att du valde din väg.

Givande tidsfördriv

Boktips: Zygmunt Bauman - Konsumtionsliv

-

Livet handlar om att prioritera och göra uppoffringar, för det går omöjligen att ha allt – därför gör vi vissa val. Dessa elektioner vi gör i livet kommer ibland att vara mer synliga och uppenbara för allmänheten än vad de är för oss själva, eftersom det alltid är någonting runtomkring oss själva vi negligerar när vi börjar prioritera någonting nytt. Vi förnekar ofta vårt handlande för oss själva för att underlätta vår egen levnadssituation och för att tillfredsställa vårt eget samvete. När vi gör ett utväljande och voterar bort någonting eller börjar prioritera någonting annat högre ska vi alltid minnas att; så vi behandlar andra kommer de börja behandla oss, i både gynnande och missgynnande förbindelser.


Sevärd film som omfattar många viktiga och betydelsefulla aspekter;

The help

word.


-

-


I lost my mind


little plastic horses


Det mesta i livet går att acceptera och leva med, så länge man förstår grunden till varför någonting är som det är. När man istället står ovetande är det inte längre lika lätt att 'gå vidare' eller finna acceptans, eftersom att man inte har någonting att basera sin situation på, eller någonting att relatera sitt tillstånd till. Information ger klarhet och förståelse medan ovetande leder till förvirring och kluvenhet.


Svensk tradition – att jobba fram betongkepan.

Klockan är sex och vi alla samlas i parken för korka upp skumpan och dricka bärs. I hela tre år har vi gått i samma klass, men idag är första gången du lyckats få se hela klassen iförd morgonrock. Tiden har varit knapp men du börjar redan bli lazer. Du har höga förväntningar på dagen. Är det, det faktum att du ska få bevis på att du klarat skolan eller är det lastbilsfärden du ser framemot? För att du tagit dig igenom skolan belönas du med att få göra allting som i skolan annars är strikt förbjudet. Du sitter i aulan och dricker bira i samband med att rektorn håller tal. Även lärarna uppmanar till att du upprätthåller fyllan. Betygen delas ut och snart är det dags att hoppa på lastbilsflaket. Vilket flak dånar mest? Dunka musik, gorma och ständig den eviga tävlan om att låta mest. Flaken är utsmyckade med finurliga liners som skymtas mellan allt björkris. Texten kan lyda: ”innehåller inga spår av nötter”(?!)


Du åker hem och fortsätter dynga med farfar som är åttio och slafsar i dig maten, för att du börjar bli sen till nästa krökar-destination. Tjejernas morgonrock är utbytt mot kläder som är passande för Sensation White, medan killarna ser ut som ett gäng hardstyle-fantaster. Mössan du betalat dyra pengar för har du frivilligt valt att kladda ner med bläck, och denna är viktig att ha på sig, eftersom den fungerar som inträdesbiljett till kvällens fest. Du kommer hem dagen därpå och märker att studentmössan är bortsupen, men att betong-kepan sitter där den ska.


Grattis, du har precis tagit studenten!


En stekares bekännelser Part two.

VASKA: Socialt fenomen vilket är vanligt inom stekarkulturen, men förekommer i sällsynta fall även bland medelklass och fattighjon. Det är en procedur som är förekommande i krogmiljö då du i baren beställer in en champagne (gärna av finare sort), för att sedan tömma på innehåll över bardisken. Vaskaren utför denna ritual då den fungerar som en så kallad statussymbol.


TRASKA: Liknar fenomenet vaskning då dricka i krogmiljö beställs in och töms i baren. Skillnaden de två fenomenen emellan är att när man traskar beställs drickan in och blir stående i baren, tillskillnad från vaskning då flaskan töms innan du avlägsnar dig. Även detta är en statussymbol.


Ikväll är det vaskning och traskning som gäller. Notan visar 5000 men inte en droppe dricka är drucken. Alla flaskor du beställt står kvar i baren. Grannen som hade bänkat sig vid bardisken är otroligt nöjd över att någon beställt in obegränsat med dricka åt honom under kvällens gång, och som han bokstavligt talat drunknat i. Inte en krona spenderad, men ändå lyckades han åstadkomma en sjuhelvetes fylla. Vilket föredrar du: steka eller snylta?

 


Dagens nymyntade benämning

PLASKA: Att plaska är ett vanligt fenomen bland personer av en lägre samhällsklass. Ordet är benämningen på det fenomen då du som barbesökare placerar dig vid eller nära bardisken och inkasserar vaskarnas och traskarnas restprodukter.


VARFÖR VASKA OCH TRASKA NÄR MAN KAN PLASKA?


COOP DET NYA BOLAGET? Ett fenomen passande till nyår.Något jag och min syster ofta diskuterar är dagens alkoholförtäring i samband med att det vankas fest. Mängder av alkohol står högst prioriterat för en lyckad kväll. Alkoholen bokstavligen hinkas och är det viktigaste för samhörigheten på festen. Här kommer poängen. Hur skulle det se ut om vi varje fredag gick till COOP istället för den omtalade glasbanken och bunkrade upp med 10-tal colaburkar inför helgens bravader? Hur vore det om man kom till festen med den nyköpta läsken, spelade cola-spel för att se vem som är vassast på att klunka cola och hetsade varandra till att ständigt dricka mer. Hur gott vore det inte att shotta cola istället för jäger? Samma färg, olika effekt. 


Att glida in på festen med fullproppad bolagspåse och mötas av godkännande blickar. När innehållet väl tas fram och man kan skönja colaburkar istället för öl bemöts man troligtvis av undrande blickar och snabbt därpå droppas frågan;
 – ska inte du dricka ikväll?
 – Jo, det är precis det jag ska. Har köpt massvis av cola. Som du kan se är det givetvis äkta vara. Dyrast på marknaden och ingen budget-variant.


Get the point?


When I found you I lost a part of myself.Efter att en gång ha funnit lycka men också förlorat detta tillstånd har lett till att jag sedan dess inte längre känt mig komplett. Den delen av mig som jag en gång delade med mig av förlorade jag till någon annan och återfann aldrig själv. Efter dagen jag slutade identifiera mig med det som tidigare gjort mig lycklig så har jag inte längre känt genuin tillfredställelse med mitt dagliga tillstånd av att vara. Att inte sakna personen i fråga som då frambringade lycka utan att sakna den jag var själv.


RSS 2.0