Vad är vetenskap egentligen?

 
Vetenskap sägs vara en rad av olika påvisade fakta, men vad är egentligen denna fakta? Så och så är så, eftersom så och så är så. Hur? Vad är det vi baserar vår kunskap på egentligen, och vad är vår kunskap? Vi baserer kunskap på kunskap, men hur har vi kommit fram till att det är solid fakta, om vi inte kan påvisa all faktas realitet? Hur mycket vet vi egentligen om det vi säger att vi vet?
 
Vetenskap är kunskap om olika ting. Vi baserar sanningar på undersökningar och experiment, men vad är det vi undersköker? 
 
Hur kan ett ögonblick fångas på bild, och hur kan vi spela in och höra ljudet på en skiva? Jo, det är för att...? Men vad är detta "för att..."? Finns det på riktigt, eller har vi själva uppfunnit dessa "eftersom..."? Hur kan vi människor egentligen förstå någonting av det vi förstår?
 
Vi baserar vårat liv på dessa sanningar om vår värld, men vad är det vi kan se i vår värld? Behöver man kanske istället förstå den subjektiva människan, för att kunna förstå alla sanningar?
 
Genom att framhäva vissa sanningar, så blir de mer synliga för oss människor. Ligger de gömda i skymundan, så väljer vi att inte se dem. Dagens sanning är mogondagens lögn. Har vår väld blivit mer klar för oss människor, eller håller vi endast på att förvandla den till ett enormt upphav av fakta, eller kanske lögner?
 
 
 
 
 
Är din dröm din verklighet, eller är din verklighet din dröm?
Vad vet vi och vad behöver vi veta?
 
XXX
RRR
ÖÖÖ
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0