?

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/diskande-man-tycks-vara-lyckligare
 
 
 
 
 
Dagens nyheter..Tjena.
 

-

 
(helt enkelt) -snyggt.

Att underkasta sig makten

 
 
 
 

Dagens händelse:

 

Jag går in på Mc’d och ser en drös kvinnor som står i kö till ”tjejtoaletten” medan det är folktomt på män både utanför och på ”killtoaletten”. Första tanken som slår mig är att ”killtoan” måste vara utformad som en pissoar. Jag öppnar dörren och ser att det är en ”vanlig” toalett och håller upp dörren samtidigt som jag säger till kvinnorna i kön:

 

– Denna toalett är ledig.

 

 – Det är la killtoan.

 

 – Det spelar väl ingen roll? Om ingen av er går, så går jag före.

 

Sagt och gjort.

 

 

 

Denna incident förklarar mycket om hur vi människor underkastar oss de samhällsregler som härskar över vår vardag. Att dessa kvinnor inte använde killtoaletten för att ”man inte får” är ren idioti. Är det på allvar så att jag som kvinna inte får använda killarnas toalett för att jag inte har en utfyllnad mellan mina två ben, och vice versa, trots att toaletten är konstruerad för att användas av en person åt gången?

 

Extremistiskt tänkande eller vardaglig sanning?

TEXT OM KÄRLEK:
 
"Den eftertrådda trofén är för mannens del den tilldragande kvinnan och för kvinnans del den tilldragande mannen. "Tilldragande" betyder vanligen en viss konstellation av lockande egenskaper som är populära och efterfrågade på den sociala prestigemarknaden. Vad som är fysiskt och psykiskt tilldragande bestäms av vad som för ögonblicket är modernt.....
 
 
Kärlek utvecklas vanligen endast med hänsyn till sådana mänskliga marknadsobjekt som man har möjlighet att byta till sig. Jag vill göra en god affär; föremålet bör vara åtråvärt enligt gänsge sociala värderingar och bör dessutom åtrå mig med hänsyn till mina dolda och reella tillgångar och möjligheter. Två personer förälskar sig sålunda i varandra när de känner med sig att detta är det bästa fynd de kan göra på marknaden i anseende till sitt eget begränsade bytesvärde. Liksom vid affärer i realvärden spelar de dolda och längre fram kanske reella möjligheterna ofta en betydande roll i sammanhanget."
 
Denna text är ett utdrag ur ett av Erich Fromm's verk. Även om det går att skönja gammalmodigt tänkande och då tänker jag i synnerhet på kärlek som något som enbart förekommer mellan man och kvinna, så tycker jag att hans tidiga teori är representerande dagens sanning angående kärlek, och vad det innebär för många idag.
 
 
I LOVE FROMM.

Dagens nyheter

Tjejer! Elin Kling har just köpt en bajs-väska. Go get one!


HAR VISDOMSTÄNDERNA PRECIS PLOPPAT UPP?

Utdrag från Facebook:

-Man kan inte behaga alla.


Varför skulle vi anställa dig?
Att vara modell i dagens samhälle kräver att du som individ uppnår 175 cm i längd, och om du gör detta precist är du på gränsen till för kort. Size 0 är ytterligare ett krav för att du ska kunna arbeta inom modebranschen. Dessa mått utesluter säkerligen en hel skara män och kvinnor som enligt samhällets befolkning anses vara ”mer vackra och mer korrekta” utseendemässigt, men som inte får figurera som modeller då de inte uppfyller kraven som tillhör detta yrke. Då undrar jag, vad är dessa standardiserade mått baserade på, och enligt vem?

 

HUR SKULLE DU REAGERA OM HEMKÖPS SENASTE JOBBANNONS SÅG UT SÅHÄR?


Vi söker en tjej som är mellan 13-23 år gammal. Enligt kraven för anställning bör du vara mellan 150–165 cm i längd, och att ha relativt robust kroppsbyggnad är ännu ett kriterium då vi söker någon som matchar proportionerna till kassan som är stor i utformningen. Känner du att denna tjänst skulle passa dig? Tveka inte att höra av dig!


--Du ger mig multipla identiteter. En för var känslotillstånd du tilldelar mig. Jag känner mig splittrad och isär, just för att ditt bemötande styr vem jag figurerar som, och vilken skepnad jag bär.


– Ingen är rätt man att bestämma vem jag är, eller tillges rätten att kasta en förnimmelse över min verkliga karaktär. Det handlar inte längre om att vara rätt man på rätt plats, utan att vara hel och göra allting för egen del.


Möter du mig hel, är du en redan given del.


-
-Någon som funnits där i tid och otid, både passande och mindre lämpligt. Du har tillbringat tid i min närvaro för egen del på gott och på ont, men du har funnits där för mig för att alltid göra allting till det bättre. Som en gestalt har du vart placerad framför mig. Jag har ibland sett dig rakt igenom, kanske för att du alltid funnits nära och därför har jag inte sett det, eller dig, lika tydligt. Nu vet jag. Det finns ingenting, eller någon, som är mer tydlig eller lika uppenbar som du.


-          Jag ser dig nu.


-


Socialt fenomen - att fyllekäkaUnder dagtid följer speciellt tjejer en och annan diet, det sista som eftersträvas är att vara fet.

- Vill du smaka godis?
- Nej, jag är inte så sugen..

- Vill du ha mat?
- Nej, jag åt precis innan jag kom (troligt).

- Var ska vi äta?
- Vet inte, jag är nog sugen på någon god sallad.. (mm, visst!)


MEN...

Klockan 02.00 en lördag har överjaget gått och lagt sig och du ger vika för dina begär. Alla verkar ha siktat in sig på samma mål - KEBAB!

Kön ringlar sig lång utanför Kebabhuset. Du är trött, asdyng och fryser, men utan kebab går du inte hem. Din köplats är helig och skulle någon tränga sig före skulle du inte backa, för att mata på med däng. När maten väl är serverad smyger du dig iväg, sätter dig i en hemlig vrå för att få glufsa ifred. Du har aldrig funderat på vad det är som kallas bestick. Dina händer räcker gott och väl, och medan du njuter av din fångst har du samtidigt lyckas införskaffa helskägg i vitt och det täcker hela hakan. Vitsås det ber du alltid extra om!

Du äter som om du hade fastat en hel månad, fast du egentligen en timme innan var helt propp efter alkoholen du tidigare hävt.

Dagen efter. Minns du hur gott det smakade?


RSS 2.0