-

 

Jag tror att förändring är essensen i livet och att vi måste våga överge den vi är för att komma att bli någon vi skulle kunna vara. Det går inte att upprepa samma mönster och hoppas på nya resultat, utan förändringens förekomst står i förhållande till ny tankestruktur och nya tillvägagångssätt. Detta går att relatera till avund. Konflikter och dålig sämja uppstår inte sällan i relation till andras lycka och framgång, de har och/eller är någonting vi själva vill ta del av. Observera istället andras lycka och ta lärdom av den, då kan du faktiskt inspireras och tillämpa möjliga knep i egen vardag istället för att bli grön av avund och skapa självförvållad misär.

 

Vill vi någonting handlar det om att göra det, och inte fastna vid att enbart tänka tanken och att tro att resultatet kommer av sig själv. Vill du bli tränad? Träna. Vill du åka bort? Res. Önskar du någon speciell? Berätta. Visst låter det bagatellartat? Kanske är det just vad det också är..

 

Det går onekligen att lyckas med allt och varje gång i livet, men har vi försökt så finns det i alla fall en chans till goda framsteg, om inte så kan vi lämna det gamla bakom oss och gå vidare till nya förändrade villkor istället för att stå och trampa på ruta ett. Jag pratar om möjligheter där det enda hindret är vi själva.

 

För att citera Einstein:

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0