Alkohol och dess (d)effekter

 
 

Alkohol idag fungerar som hjälpmedel för att socialisera sig med omvärlden. Denna dryck har fått sådan stor symbolisk slagkraft att den alltid finns tillgänglig när den efterfrågas, i nästan alla sammanhang.  Droger och dylikt ser dem flesta idag på med förskräckelse medan alkohol förtärs utan reflektion. I sakfråga, vilket är mest korrekt, eller för att tydliggöra det ytterligare – mest idiotiskt?

 

Jag skulle vilja påstå att vi lever i ett samhälleligt missbruk där alkoholen är kulturellt accepterad. Alkoholen har sin egen karaktär, för den du är nykter är du sällan på fyllan, och du vet aldrig på förhand vem du kommer att figurera som när ruset infinner sig i kroppen. Alltså, alkoholen tar inte enbart över din kropp utan också den du är som person. I stundens hetta känns alla beslut rationella, men det är inte frekvent som vi handlar med eftertanke, utan övervägande tar vi osunda och irrationella beslut.

 

Skulle alkohol presenteras som förslag idag skulle det aldrig vinna beståndskraft, utan det skulle med lätthet klassificeras som farligt och icke godtyckligt. Vi gillar denna dryck för att vi socialiserats in i ett samhälle som säger att det är okej, men alkohol är ingenting annat än vansinne.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0